07 de novembre 2007

L'entrevistat de la setmana: Matthew Tree (La vida desprès de Déu)

[Programa del 30 d'octubre de 2007]

L'Entrevista ..









Matthew Tree, autor de La vida desprès de Déu (Ara Llibres), ens va deixar al programa la següent reflexió: "Déu està on arriba la nostra ignorància"

Una efemèride .. Tal dia com avui de l'any 1910 va néixer Miguel Hernández. Va ser un poeta i dramaturg que va reestar encuadrat dins la generación del 36, tot i que va estar més pròxim amb la generación anterior, fins al punt de ser considerado per Dámaso Alonso com a «genial epígono de la generación del 27». A l'esclatar la Guerra Civil, es va allistar en el bàndol republicà i quan el règim de Franco es va instaurar, Hernández va ser empresonat. En 1941, li detecten una bronquitis que se li complica amb una tuberculosi. Mor en la infermeria d'una presó alacantina a les 5.30 del demà del 28 de març de 1942, quan comptava amb 31 anys d'edat. Va deixar una completa obra poètica caracteritzada pel seu compromís polític envers als més desfavorits de la societat, una obra que es pot reconèixer en cançons musicalitzades per Serrat, Silvio Rodríguez, Víctor Jara o Enrique Morente.

Més informació: Fundación Cultural Miguel Hernández i Wikipedia

Les recomanacions complementàries de la setmana ..

Enciclopedia Prehistórica de Dinosaurios
Robert Sabuda & Matthew Reinhart
Círculo de Lectores

Àlbum il·lustrat, desplegable i interactius que permet descobrir què menjaven, com es barallaven, com caçaven i totes les característiques singulars d'aquest animals.


Gon
Masashi Tanaka
Còmic Manga
La cúpula

Històries, sense diàlegs (els animals no parlen) i en blanc i negre, al voltant de les aventures d'un dinosauri i la resta de la fauna d'aquest planeta. S'han publicat vuit volums.