12 de novembre 2007

L'entrevistat de la setmana: Narcís Bardalet (Diari d'un forense)

[Programa del 6 de novembre de 2007]

L'Entrevista ..
Narcís Bardalet, cap de forenses de Girona, és l'investigador dels 10 casos de crims reals recollits a Diari d'un forense (Mina), un llibre escrit per Clàudia Pujol.

Al programa ens va deixar la següent reflexió: "El forense és un tafaner científic".


Una efemèride .. Tal dia com avui de l'any 1963 va morir Luís Cernuda. Poeta de la generació del 27, va omplir el llistat d'intelectuals afiliats al bàndol comunista, durant la Guerra Civil espanyola, la qual cosa li va obligar a exiliar-se primer a terres anglosaxones i finalment a Mèxic, on va reconèixer trets de la seva Andalusia natal. Allà va morir a l'edat de 61 anys. Federico García Lorca va dir d'ell: "No habrá escritor en España, de la clase que sea, si es realmente escritor, manejador de palabras, que no quede admirado del encanto y refinamiento con que Luis Cernuda une los vocablos para crear su mundo poético propio".

Més informació: Cernuda.org i Wikipedia

Les recomanacions complementàries de la setmana ..

Pura Anarquia
Woody Allen
144 pàgines
Columna

Després de vint-i-cin anys sense publicar, Woody Allen torna a desplegar el seu talent humorístic amb un recull de 18 nous contes plegats de personatges estrambòtics i surrealistes capaços de signar sentències com ara: "divendres em vaig despertar i, com que l'univers s'està expandint, vaig trigar més que de costum a trobar la bata".


La interpretació del crim
Jed Rubernfeld
443 pàgines
Edicions 62

Una novel·la de detectius i psicoanalistes, ambientada a Nova York durant la primera i única visita que Sigmund Freud va realitzar al continent americà. Una trama en tres vinells: un thriller organitzat al voltant d'un assassinat, una revisió de la teoria psicoanalítica i un retrat del Nova York de la primera dècada del segle XX simbolitzada per la construcció dels omnipresents gratacels.