02 d’octubre 2007

L'Entrevistat de la setmana: David Bassa (Terra Lliure, Punt final)

L'Entrevista .. David Bassa, autor de Terra Lliure, Punt final (Ara Llibres).

Un titular d'actualitat .. A finals de desembre arribarà a les llibreries Un món sense fi, de Ken Follett, l’esperada segona part d’Els pilars de la terra

La perla .. "Encara que vostès no s'ho creguin, a l'Àfrica hi neva" Wole Soyinka (primer Nobel de Literatura de l'Àfrica negra, convidat aquesta setmana a l'Hay Festival de Segòvia, on presenta Clima de miedo (Tusquets), cinc conferències sobre els fonamentalismes i els temors que dificulten el diàleg entre cultures).

Una efemèride .. Tal dia com avui de l'any 1991 va morir Maria Aurelia Capmany. Novel·lista, autora de teatre i assagista. Guanyadora dels premis Joanot Martorell i Sant Jordi, el seu prestigi com a narradora li arribarà posteriorment amb l'obra Betúlia (1956). En el seu vessant polític va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona, tot i que se li recorda com a defensora dels drets de la dona, amb reflexions com la següent: "I el problema de la dona existeix. Existeix més profundament que mai perquè se'ns presenta en el camp de la vida quotidiana, de la pràctica diària, i no en el més vague i còmode de la ideologia."
Més informació: Fundació María Aurelia Capmany i Escriptors.cat

Les recomanacions de la setmana ..




Una veritat incòmoda
Al Gore
328 Pàgines
Colecció Llibres a l´Abast - Edicions 62 i Gedisa





La faula del marshmallow
Joachim de Posada
144 Pàgines
Columna Edicions